• IMAGINE

Jen Minkman over 'Het licht van Lorelei'

Op 15 maart verschijnt het nieuwe boek van Jen Minkman, Het licht van Lorelei. Wij stelden haar alvast een aantal vragen over haar boek.

Welk personage uit Het licht van Lorelei lijkt het meest op jou?

‘Ik denk dat van alle personages Enna het meest op mij lijkt, omdat ze een dromer is die van veraf mensen bewondert, maar uiteindelijk ook de kracht vindt om haar eigen leven te veranderen in datgene wat ze wil.’

Hoe kwam je erbij om je boek op Terschelling te laten spelen?

‘Ik heb iets met eilanden. Bovendien wilde ik sirenes in dit boek laten optreden (of zeemeerminnen) en dan is het wel handig als de locatie een eiland is. Ook had ik een stad nodig waar een oude vuurtoren stond, dus toen ik zelf een keer op vakantie was op Terschelling begonnen de radertjes in mijn hoofd te draaien.’

Welk elektrisch apparaat is het allerbelangrijkst voor jou?

‘Heel erg om te moeten toegeven, maar dat is toch echt mijn telefoon. Ik houd ervan om geïnformeerd te zijn en met mensen in contact te blijven, en een smartphone maakt dat in deze tijd zo eenvoudig. Als ik mijn telefoon niet bij me heb, weet ik niemands nummer uit mijn hoofd, kan ik de weg nergens vinden en leef ik voor mijn gevoel in een soort vacuüm.’

Wanneer wist je: ik word schrijver?

‘Ik denk dat het voor mij als kind zo voor de hand lag dat ik die beslissing nooit bewust heb genomen. Ik begon gewoon met verhalen schrijven omdat ik die innerlijke drang had verhalen te vertellen. Maar de eerste keer dat ik er bewust voor koos een manuscript aan een uitgever aan te bieden was in 2011.’

Met welk YA-personage zou je de regering omver willen werpen?

‘Voor de machthebbers in mijn eigen boek zou ik Tris uit Divergentkiezen, die vind ik stoer maar ook gevoelig genoeg voor deze taak. Voor de regering in Nederland zou ik eerder Katniss uit De Hongerspelenkiezen; die is zo sterk tegen onrecht gekant dat het er alleen maar beter op kan worden!’

Wie is het meest sexy? Zet op volgorde: weerwolf, zeemeerman, vampier, superheld, buurjongen.

‘1: Vampier. Dit komt geheel en al door mijn kennismaking met het YA-genre door de Twilight-boeken! 2: Buurjongen. Want ik vind het idee charmant dat romantiek letterlijk om de hoek kan wachten. 3: Zeemeerman. Want ik had als meisje een enorme fascinatie voor de wereld van De kleine zeemeermin. 4: Superheld. Ik was een tijdlang extreem verslaafd aan de X-Men. 5: Weerwolf. Hoewel ik Jacob in Twilighthelemaal geweldig vind, heb ik an sich niet zo veel met shapeshifters.’

Ben je aan een nieuw boek bezig? En speelt zich dat weer ergens in Nederland af?

‘Ik ben in mijn hoofd altijd aan een nieuw boek bezig, maar de projecten die ik dit jaar wil afmaken zijn twee verhalen die zich respectievelijk op de planeet Mars en in Oostenrijk afspelen. Wie weet doe ik daarna weer iets met Nederland. Reislust zit me in het bloed, dus ik kies vaak voor plekken die ik tijdens mijn reizen bezocht heb. Daar hoort Mars overigens niet bij, haha!’

74 views0 comments

© 2019 IMAGINE BY IMAGEBOOKS

Member of ImageGroup Holland BV